Xiano, Custom-made groene kleding en promotieartikelen

katoen-icon

Fair en groen

Het is belangrijk dat bedrijfskleding, promotiekleding en promo-artikelen fair geproduceerd worden. Net zo belangrijk zijn de grondstoffen. Waar komen ze vandaan en hoe zijn ze geproduceerd? Bij veel producten kunt u een keuze maken uit ‘groene’ grondstoffen als Fairtrade katoen, GOTS BIO-katoen, gerecycled katoen, bamboe of hennep. Wij bieden u die keuze én produceren het fair voor een eerlijke prijs!

katoen-icon

Onze ECO collectie duurzame kleding.

Hier presenteren wij onze collectie custom-made ECO bedrijfskleding & promotiekleding, gemaakt van BIO-katoen-gerecycled katoen, bamboe of hennep. Wij produceren custom-made het door u gewenste artikel in de uitvoering/ kleur en met opdruk van uw keuze. Klik op het gewenste artikel en vraag een offerte aan! Voor RPET custom-made bedrijfskleding & promotiekleding én promo-artikelen, gemaakt van PET-flessen klik hier, voor basic promotiekleding en promo-artikelen, klik hier.

ECO Custom Made producten

ONZE ARTIKELEN

ECO PROMOTIE KLEDING

ECO PROMOTIE ARTIKELEN

GOTS BIOLOGISCH KATOEN:

BIOLOGISCH KATOEN

Bij het verbouwen van conventioneel katoen worden veel water en schadelijke chemicaliën gebruikt. Dit zorgt voor schade aan mens en milieu. Een alternatief hiervoor is biologisch katoen. Onze custom-made kleding wordt vervaardigd uit 100% GOTS certified BIO-katoen en geproduceerd onder sociaal verantwoorde omstandigheden.

GEEN SYNTHETISCHE BESTRIJDINGSMIDDELEN

100% BIO-katoen betekent dat het katoen niet wordt bespoten met synthetische bestrijdingsmiddelen. Dat is beter voor het milieu en voor je huid.

GEEN KUNSTMEST

100% BIO-katoen staat voor katoen dat geteeld is zonder kunstmest. De katoenplant groeit daardoor langzamer, maar maakt wél mooie, sterke vezels.

GEGARANDEERD

Het BIO-katoen dat wij verwerken voldoet aan de internationale standaard voor biologisch katoen (GOTS) en is aantoonbaar gecertificeerd door een onafhankelijke instantie. De wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke middelen en waterzuivering bij de fabrieken. De certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Het gaat om zaken zoals minimumloon, geen kinderarbeid en veilige en schone werkomstandigheden.

FAIRTRADE

Fairtrade in het kort

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Waarom is Fairtrade nodig?

In Azië, Afrika en Zuid- Amerika verkeren veel kleinschalige boeren continu in onzekerheid over hun inkomen. Daarnaast zijn ze overgeleverd aan de sterk fluctuerende wereldmarktprijs, waardoor de opbrengst van de oogst vaak te laag is om het hele gezin te kunnen onderhouden. Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede in stand. Fairtrade doorbreekt deze vicieuze cirkel door standaarden te bepalen die boeren de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen.
Kies ECO

Voor vrijwel ieder promo-artikel, promotiekleding of bedrijfskleding bieden wij een ECO uitvoering, custom-made in model en kleur geheel van uw keuze.

Maatschappelijk verantwoord

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde grondstoffen en produceren in door onafhankelijke instanties geauditeerde productie locaties.

Smart logistics

Wij bieden u naar keuze directe levering vanuit het verre oosten of levering via onze vestiging in NL, wij garanderen een optimale prijs-kwaliteit verhouding.

Kwaliteit

25 jaar ervaring van Nederlandse en Chinese partners in custom-made producties van kleding en non-food artikelen bieden een optimale prijs-kwaliteitverhouding.